Grenseløst runder 100 sendinger og tar i den anledning for seg meningen med hundre. Hvorfor er det å runde hundre eller bli 100 ekstraordinært spesielt?
Sendingen gikk i hundre 21. februar med Olaf G. Alteren i studio.
Programleder Olaf G. forteller på jubileumsdagen at råteipen til sending nummer to forsvant. - Det var et sjokk. Jeg hadde aldri trodd at en råteip bare kunne forsvinne. Jeg leitet på taket, under skuffer, bak hybelkaniner og inne i verdensveven, men råteipen var ikke til å finne. Det viste seg imidlertid at det var to aliens som stod bak, men at de er for ikkepersoner å regne og dermed strafferettslig utilregnelig, forteller han. Men det vil ikke Olaf G. fokusere på nå, for her skal det feires med en hel halvtime til fulle fra 1030 til 1100 i dag.
Jubileumssendingen tar for seg intet mindre enn meningen med hundre. Hvorfor feirer vi når noe eller noen passerer eller blir hundre? Hvorfor er akkurat hundre, eller 100, spesielt? Til det har Olaf G. snakket med flere eksperter på området.
Du får høre NRKs siffermann Jo Røislien, zoolog Petter Bøckman, astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard, forbrukersosiolog Erling Dokk Holm og professor i kulturhistorie Anne Eriksen uttale seg om meningen med hundre. Og du kan regne med at du vil bli serdeles overrasket over konklusjonen.
Hva det neste blir holder Olaf G. tett til brystet. Grenseløst er i stadig utvikling, men at det omhandler råteiper kan du være sikker på. - Nå blir det bare å gå i gang med å planlegge de neste hundre sendingene. Og de hundre som kommer etter der. Jeg blir i Radio Nova til jeg er i grenseløs avstand fra lokalene på Chateau Neuf, og det ikke er praktisk mulig å komme meg dit med gåstol, forteller Olaf G. som understreker at han elsker Radio Nova grenseløst.